1/11
Tak jadaliśmy w dzieciństwie! Pyszny blok czekoladowy z masą...
fot. Katarzyna Puczyńska

Rarytas z czasów PRL. Przepis na blok czekoladowy, ale bez czekolady. Pyszny deser z mleka w proszku

Tak jadaliśmy w dzieciństwie! Pyszny blok czekoladowy z masą z mleka w proszku. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem

2/11
Blok czekoladowy, zwany także blokiem kryzysowym to...
fot. Katarzyna Puczyńska

Blok: prosty deser

Blok czekoladowy, zwany także blokiem kryzysowym to prawdziwy rarytas z czasów PRL.

3/11
Zacznij od przygotowania masy. W garnku rozpuść masło lub...
fot. Katarzyna Puczyńska

Blok czekoladowy. Krok 1

Zacznij od przygotowania masy. W garnku rozpuść masło lub margarynę, cukier, kakao i wodę. Pogotuj ok. 2 min.

4/11
Odstaw masę do ostygnięcia. Pokrusz herbatniki na kawałki
fot. Katarzyna Puczyńska

Blok czekoladowy. Krok 2

Odstaw masę do ostygnięcia. Pokrusz herbatniki na kawałki

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

Dość czekania! Po trzech latach wracają lubuskie derby!

Dość czekania! Po trzech latach wracają lubuskie derby!

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Zobacz również

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic