Cukier
Tańszy cukier na osłodę
Jak zauważa ekspert: „Osłodą dla konsumentów mogą być obniżające się ceny cukru. Wynikają one z tego, że w październiku bieżącego roku w Unii Europejskiej zostały zniesione limity produkcji cukru, tzw. kwoty cukrowe […]. Obecnie wszystkie kraje członkowskie mogą produkować tyle cukru, ile chcą, co oczywiście oddziałuje w kierunku wzrostu podaży i spadku cen”. Co ważne, w kolejnych kwartałach do cukru prawdopodobnie dołączą następne produkty, w tym mięso, produkty mleczne i owoce – również w ich przypadku powinno dojść do spadków cen w ujęciu rocznym.
Przeczytaj też: Kiedy zaczną spadać ceny masła?
Zobacz też: Cena jaj goni cenę masła
Sernik
Przeczytaj też: Kiedy zaczną spadać ceny masła?
Zobacz też: Cena jaj goni cenę masła
Zobacz też wideo: Magazyn Informacyjny GL 15.12.2017