1/16
Pyszne, miękkie i wilgotne ciasto z orzechami włoskimi i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”

Pyszne, miękkie i wilgotne ciasto z orzechami włoskimi i jabłkami. Sprawdź, jak przygotować taki wypiek. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/16
Przygotowanie ciasta zacznij od posiekania orzechów...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 1

Przygotowanie ciasta zacznij od posiekania orzechów włoskich. Potrzebujesz ich około szklanki.

3/16
Jabłka umyj i obierz. Zetrzyj je na tarce na dużych,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 2

Jabłka umyj i obierz. Zetrzyj je na tarce na dużych, jarzynowych oczkach.

4/16
W misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki: mąkę pszenną,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 3

W misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki: mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao i cynamon.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Radość Wisły, smutek Pogoni. Dekoracja po finale Pucharu Polski

Radość Wisły, smutek Pogoni. Dekoracja po finale Pucharu Polski

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Zobacz również

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi