5/16
Jajka utrzyj z cukrem na jasną masę. Najlepiej zrobić to za...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 4

Jajka utrzyj z cukrem na jasną masę. Najlepiej zrobić to za pomocą miksera kuchennego.

6/16
Nie przerywając ucierania wlej powoli olej, a następnie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 5

Nie przerywając ucierania wlej powoli olej, a następnie dodawaj po łyżce suchych składników.

7/16
Na koniec wsyp jabłka i orzechy. Całość wymieszaj już łyżką.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 6

Na koniec wsyp jabłka i orzechy. Całość wymieszaj już łyżką.

8/16
Formę do pieczenia wyłóż papierem spożywczym. Użyłam blaszki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 7

Formę do pieczenia wyłóż papierem spożywczym. Użyłam blaszki o wymiarach 23x33 cm.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Radość Wisły, smutek Pogoni. Dekoracja po finale Pucharu Polski

Radość Wisły, smutek Pogoni. Dekoracja po finale Pucharu Polski

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Zobacz również

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

W majówkę jest rzadka okazja, aby wejść do tych podziemi w Zielonej Górze

W majówkę jest rzadka okazja, aby wejść do tych podziemi w Zielonej Górze