1/12
Łosoś smażony z patelni może być pyszny i soczysty. Sekretem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Smażony łosoś w maślano-cytrynowym sosie

Łosoś smażony z patelni może być pyszny i soczysty. Sekretem jest masło klarowane. Sprawdź, jak je przygotować i jak usmażyć na nim łososia. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/12
Filety z łososia pokrój na kawałki, przypraw solą i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 1. Łosoś smażony na maśle

Filety z łososia pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem. Odstaw je do lodówki na ok. 30 minut.

3/12
Łosoś warto doprawić pieprzem cytrynowym. To dostępna w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 2. Łosoś smażony na maśle

Łosoś warto doprawić pieprzem cytrynowym. To dostępna w większości sklepów mieszanka pieprzu ze skórką cytryny, która doskonale nadaje się do dań rybnych.

4/12
Usmaż rybę na maśle klarowanym na złoty kolor. Zdejmij...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 3. Łosoś smażony na maśle

Usmaż rybę na maśle klarowanym na złoty kolor. Zdejmij łososia z patelni, dodaj odrobinę masła, sok z cytryny, natkę pietruszki i wymieszaj. Polej takim sosem usmażone filety.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Wiceprezydenci wybrani. - Czas wziąć się do roboty - mówi prezydent Pabierowski

NOWE
Wiceprezydenci wybrani. - Czas wziąć się do roboty - mówi prezydent Pabierowski

Maturzyści z VII LO w Zielonej Górze odetchnęli z ulgą. Jutro matematyka

Maturzyści z VII LO w Zielonej Górze odetchnęli z ulgą. Jutro matematyka

Bielan przed komisją śledczą. Czy był pomysłodawcą wyborów kopertowych?

NA ŻYWO
Bielan przed komisją śledczą. Czy był pomysłodawcą wyborów kopertowych?

Zobacz również

Bogdan Kępiński nowym starostą powiatu żarskiego

Bogdan Kępiński nowym starostą powiatu żarskiego

Powyborcze zmiany na stanowiskach w powiecie nowosolskim. To dopiero początek

Powyborcze zmiany na stanowiskach w powiecie nowosolskim. To dopiero początek