1/8
Odpowiedni czas posolenia podczas przygotowania potrawy...
fot. Getty Images/Ivan-balvan/zdjęcie ilustracyjne

Solenie potraw

Odpowiedni czas posolenia podczas przygotowania potrawy wpłynie na jej strukturę, konsystencję, smak i aromat. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć sposób solenia najpopularniejszych dań.

2/8
Kremową i delikatną jajecznicę uzyskacie, gdy posolicie ją...
fot. 123rf.com/voltan1/zdjęcie ilustracyjne

Jajecznica

Kremową i delikatną jajecznicę uzyskacie, gdy posolicie ją tuż przed podaniem.

3/8
Smażone pieczarki i grzyby leśne warto posolić, dopiero gdy...
fot. 123rf.com/annapustynnikova/zdjęcie ilustracyjne

Smażone grzyby

Smażone pieczarki i grzyby leśne warto posolić, dopiero gdy będą usmażone na złoto. Sól nie wyciągnie z nich wody i grzyby pozostaną smaczne i jędrne.

4/8
Ryby warto posolić około 15 minut przed smażeniem.
fot. 123rf.com/lenyvavsha/zdjęcie ilustracyjne

Solenie smażonego karpia

Ryby warto posolić około 15 minut przed smażeniem.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Szczypiorniści Stali zapowiadają „wietrzenie” składu. I walkę o honor do końca sezonu

Szczypiorniści Stali zapowiadają „wietrzenie” składu. I walkę o honor do końca sezonu

Matmy się nie bali, angielskiego też nie. W Elektroniku czekają na wyniki

Matmy się nie bali, angielskiego też nie. W Elektroniku czekają na wyniki

Real znowu to zrobił. Remontada Królewskich na wagę finału Ligi Mistrzów

Real znowu to zrobił. Remontada Królewskich na wagę finału Ligi Mistrzów

Zobacz również

Szczypiorniści Stali zapowiadają „wietrzenie” składu. I walkę o honor do końca sezonu

Szczypiorniści Stali zapowiadają „wietrzenie” składu. I walkę o honor do końca sezonu

Real znowu to zrobił. Remontada Królewskich na wagę finału Ligi Mistrzów

Real znowu to zrobił. Remontada Królewskich na wagę finału Ligi Mistrzów