1/9
Domowe ślimaczki cynamonowe to znakomity wypiek na jesień....
fot. Anna Daniluk

Ślimaczki cynamonowe

Domowe ślimaczki cynamonowe to znakomity wypiek na jesień. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania.

2/9
Suche składniki, poza solą, należy dokładnie wymieszać....
fot. Anna Daniluk

Suche składniki na ślimaczki cynamonowe

Suche składniki, poza solą, należy dokładnie wymieszać. Następnie w robocie kuchennym należy zagnieść ciasto drożdżowe, powoli wlewając mleko z rozpuszczonym masłem i cukrem. Po czasie należy dodać rozkłócone jajko i żółtko oraz szczyptę soli.

3/9
Zagniecione ciasto należy przełożyć do miski oprószonej mąką...
fot. Anna Daniluk

Zagniecione ciasto na ślimaczki cynamonowe

Zagniecione ciasto należy przełożyć do miski oprószonej mąką pszenną lub wysmarowanej masłem. Takie ciasto powinno być odstawione na 1,5 godziny do wyrośnięcia.

4/9
Wyrośnięte ciasto powinno podwoić objętość.
fot. Anna Daniluk

Wyrośnięte ciasto na ślimaczki cynamonowe

Wyrośnięte ciasto powinno podwoić objętość.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Gorzów. Kolejne śmietniki w ogniu. Znów na Górczynie

Gorzów. Kolejne śmietniki w ogniu. Znów na Górczynie

Uczniowie "Szóstki" świętowali Dzień Europy. Była zabawa i spora dawka wiedzy

Uczniowie "Szóstki" świętowali Dzień Europy. Była zabawa i spora dawka wiedzy

Pokaz siły i wytrzymałości w australijskim Perth. Nokaut w jedenastej rundzie [WIDEO]

Pokaz siły i wytrzymałości w australijskim Perth. Nokaut w jedenastej rundzie [WIDEO]

Zobacz również

Juniorzy Stali Gorzów najlepsi w Zielonej Górze

Juniorzy Stali Gorzów najlepsi w Zielonej Górze

Pożar w samym środku Puszczy Noteckiej. Kilkanaście zastępów strażaków ratowało las

Pożar w samym środku Puszczy Noteckiej. Kilkanaście zastępów strażaków ratowało las