Kiszone rzodkiewki
Pyszne, zdrowe i chrupiące kiszone rzodkiewki to doskonały dodatek do wielu potraw. Zobacz, jak prosto możesz je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Kiszone rzodkiewki. Przepis
Przepis na kiszone rzodkiewki jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Smakują podobnie do ogórków małosolnych. Mojżesz podać je do kanapek, dań z grilla lub jeść na zdrową przekąskę.
Kiszone rzodkiewki. Krok 1
Do przygotowania 1 słoiczka kiszonych rzodkiewek potrzebujesz pęczka rzodkiewek oraz dodatków: kilka ziaren gorczycy, 1 ząbek czosnku, 1 liść laurowy, gałązkę koperku, 1 ziele angielskie, 2 ziarenka pieprzu i opcjonalnie mały kawałek chrzanu.
Kiszone rzodkiewki. Krok 2
Zrób solankę: zagotuj litr wody z łyżką soli. Odstaw, by nieco przestygła. Rzodkiewki umyj, odetnij liście i korzonki. Przekrój rzodkiewki na połówki.