5/10
Tort czekoladowy. Krok 3
Żółtka utrzyj z połową szklanki cukru, aż masa zrobi się jasna i puszysta. Do utartych żółtek wlej powoli czekoladę, cały czas miksują.
6/10
Tort czekoladowy. Krok 4
Teraz wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksuj. Zmniejsz obroty i dodaj ubite białka. Przełóż ciasto do tortowej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia.
7/10
Tort czekoladowy. Krok 5
Piecz ciasto w 180 stopniach przez ok. godzinę. Wystudzone przekrój na pół. Posmaruj połówkę ciasta dżemem i przykryj drugą połową ciasta.
8/10
Tort czekoladowy. Krok 6
Przygotuj polewę: żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzątku następnie w garnuszku rozpuść masło ze śmietanką, kakao i cukrem. Do masy dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszaj.