17 z 47
Zagrożenie:...
fot. GIS

Zagrożenie:
W wyniku przeprowadzonych badań właścicielskich firmy Przedsiębiorstwo Drobiarskie „DROBEX” Sp. z o.o. wykryto Salmonella Enteritidis w tuszach drobiowych, z których wyprodukowano elementy mięsa drobiowego.

Wydano decyzję nakazującą wycofanie kwestionowanego mięsa z obrotu oraz zobowiązano producenta do podjęcia kroków zapobiegających zanieczyszczenie produktów.

Organy urzędowej kontroli żywności monitorują proces wycofywania kwestionowanych partii z obrotu.

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktów z partii wskazanej w komunikacie, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem.

18 z 47
Zagrożenie:...
fot. GIS

Zagrożenie:
Wewnątrz badanego produktu stwierdzono obecność ciał obcych – ostrych, sprężystych kawałków tworzywa sztucznego o wielkości około 0,5 - 1 cm. W związku z tym spożycie produktu może wiązać się z ryzykiem uszkodzenia jamy ustnej lub przełyku.

Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: ALMOND BUTTER pasta migdałowa Planta, 180 g

Firma Słodkie Hawo Loper Poland poinformowała, że produkt trafił do sieci sklepów Rossmann. Wszystkie sklepy są powiadomione o zaistniałym zagrożeniu. Jest on wycofywany ze sklepów, prawdopodobnie nie znajduje się już w obrocie.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez odpowiedzialne za produkt podmioty.

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu wskazanego w komunikacie.

19 z 47
Spożycie produktu przez osoby z alergią lub nietolerancją na...
fot. GIS

Spożycie produktu przez osoby z alergią lub nietolerancją na mleko może wywołać u nich reakcję alergiczną.

Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: GOURMET FINEST CUISINE, Mieszanka prażonych orzechów pekan, prażonych i solonych migdałów oraz słodzonej, suszonej żurawiny w czekoladzie gorzkiej

Zalecenia dla konsumentów:
Osoby z alergią bądź nietolerancją na mleko nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

20 z 47
Zagrożenie:...
fot. GIS

Zagrożenie:
W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej w określonej poniżej partii produktu „Hamburger drobiowy classic” marka Morliny, 250 g, wykryto bakterie Salmonella Enteritidis.

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące produktów:
Nazwa produktu: „Hamburger drobiowy classic”, 250 g

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Finał - Mamo! Tato! Badajcie się! Dziękujemy za wszystkie prace

Finał - Mamo! Tato! Badajcie się! Dziękujemy za wszystkie prace

W tym kolorze paznokci u stóp lubię się najbardziej. Nikt takiego nie ma!

W tym kolorze paznokci u stóp lubię się najbardziej. Nikt takiego nie ma!

5 pięknych miejscowości na Sardynii. Tam spędzisz wakacje jak ze snu

5 pięknych miejscowości na Sardynii. Tam spędzisz wakacje jak ze snu

Zobacz również

Miały swój czar. Nowosolanie dobrze pamiętają sklepy, których od dawna nie ma

Miały swój czar. Nowosolanie dobrze pamiętają sklepy, których od dawna nie ma

W tym kolorze paznokci u stóp lubię się najbardziej. Nikt takiego nie ma!

W tym kolorze paznokci u stóp lubię się najbardziej. Nikt takiego nie ma!