9 z 16
Ciasto na babeczki jest już gotowe. Teraz wystarczy...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babeczki z rabarbarem. Krok 8

Ciasto na babeczki jest już gotowe. Teraz wystarczy przełożyć je do form na babeczki. Możesz tak jak ja wykorzystać foremki silikonowe lub nałożyć ciasto do papierowych papilotek.

10 z 16
Nakładam ciasta trochę więcej niż pół wysokości foremki, by...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babeczki z rabarbarem. Krok 9

Nakładam ciasta trochę więcej niż pół wysokości foremki, by nie wylało się podczas pieczenia.

11 z 16
Piecz babeczki około 15 minut w 170 stopniach. Gotowe wyjmij...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babeczki z rabarbarem. Krok 10

Piecz babeczki około 15 minut w 170 stopniach. Gotowe wyjmij z foremek i wystudź.

12 z 16
Zrób lukier, mieszając szklankę cukru pudru z 3 łyżami soku...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babeczki z rabarbarem. Krok 11

Zrób lukier, mieszając szklankę cukru pudru z 3 łyżami soku z cytryny i 1 łyżką przegotowanej. Ucieraj, aż będzie lśniący.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Rafał Wanat to maratończyk z wyboru. Ale nie biegowy, lecz kolarski

Rafał Wanat to maratończyk z wyboru. Ale nie biegowy, lecz kolarski

Za kilka dni rusza największe kulturalne wydarzenie w Lubuskiem

Za kilka dni rusza największe kulturalne wydarzenie w Lubuskiem

Hubert Hurkacz zagra w Zielonej Górze! Poprowadzi Polską kadrę w Pucharze Davisa

Hubert Hurkacz zagra w Zielonej Górze! Poprowadzi Polską kadrę w Pucharze Davisa

Zobacz również

Rafał Wanat to maratończyk z wyboru. Ale nie biegowy, lecz kolarski

Rafał Wanat to maratończyk z wyboru. Ale nie biegowy, lecz kolarski

Najlepsze dania kuchni niemieckiej. Podczas EURO 2024 zjesz nie tylko kiełbasę

Najlepsze dania kuchni niemieckiej. Podczas EURO 2024 zjesz nie tylko kiełbasę