Co z podgrzewaniem innych produktów w mikrofali?
Nie tylko surowe mięso nie nadaje się do odgrzewania w mikrofalówce. Nie powinniśmy robić tego w przypadku owoców. Te szybko tracą witaminy i wartości odżywcze, a w niektórych przypadkach mogą wręcz eksplodować.
ZOBACZ TEŻ:
Stan witaminy E w organizmie
Tak zrzucisz zbędne kilogramy! Połącz dietę ze skutecznym leczeniem!
Grzyby w mikrofali
Problemy żołądkowe spowoduje z kolei podgrzewanie grzybów. Dotyczy to zarówno tych świeżych, jak i suszonych.
ZOBACZ TEŻ:
Stan witaminy E w organizmie
Tak zrzucisz zbędne kilogramy! Połącz dietę ze skutecznym leczeniem!
Papryczka chilli - dlaczego powinniśmy unikać jej podgrzewania w mikrofalówce?
A co np. z papryczkami chilli? Podgrzewanie ich jest bardzo złym rozwiązaniem, gdyż przyczynić się to może do poważnego nawet poparzenia układu pokarmowego.
ZOBACZ TEŻ:
Stan witaminy E w organizmie
Tak zrzucisz zbędne kilogramy! Połącz dietę ze skutecznym leczeniem!
Jakie potrawy tracą smak po podgrzaniu?
Na patelni nie powinniśmy podgrzewać niektórych dań, ponieważ wpływa to na ich smak. W przypadku puree ziemniaczanego z pewnością ulegnie on pogorszeniu, a także zmianie podlegać będzie konsystencja. Podobnie wygląda sprawa carbonary. Danie to może stać się wręcz jajecznicą z makaronem.
ZOBACZ TEŻ:
Stan witaminy E w organizmie
Tak zrzucisz zbędne kilogramy! Połącz dietę ze skutecznym leczeniem!