9 z 9
Podgrzewania w piekarniku powinniśmy się wystrzegać przede...
fot. Pixabay

Czego nie podgrzewać w piekarniku?

Podgrzewania w piekarniku powinniśmy się wystrzegać przede wszystkim w przypadku warzyw, gdyż może to przyczynić się do wydzielania toksycznych, wręcz rakotwórczych azotanów. Co istotne, nie dotyczy to pierwszego pieczenia. W takim przypadku bez przeszkód możemy piec warzywa w piekarniku.

ZOBACZ TEŻ:
Stan witaminy E w organizmie
Tak zrzucisz zbędne kilogramy! Połącz dietę ze skutecznym leczeniem!

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Niezwykłe widoki na panoramę miasta. Zobaczcie, jak tu pięknie!

Niezwykłe widoki na panoramę miasta. Zobaczcie, jak tu pięknie!

Wakacje w Helu dawniej. Wybierz się w sentymentalną podróż nad Bałtyk

Wakacje w Helu dawniej. Wybierz się w sentymentalną podróż nad Bałtyk

Polecamy

Szkoła muzyczna w Krośnie Odrzańskim obchodziła 50-lecie!

Szkoła muzyczna w Krośnie Odrzańskim obchodziła 50-lecie!

Kolejni kandydaci do straży granicznej zdawali egzaminy w Krośnie Odrzańskim

Kolejni kandydaci do straży granicznej zdawali egzaminy w Krośnie Odrzańskim

Najtańsze wakacje za granicą: aktualna lista kierunków z cenami. Nawet tylko 1700 zł!

Najtańsze wakacje za granicą: aktualna lista kierunków z cenami. Nawet tylko 1700 zł!