1 z 7
![Szybka pasta z czerwonej fasoli znakomicie smakuje...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/78/19/6544ba1c169cf_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Pasta z czerwonej fasoli
Szybka pasta z czerwonej fasoli znakomicie smakuje rozsmarowana na kromce świeżego chleba.
2 z 7
![Do takiej pasty warto wybrać fasolę czerwoną ugotowaną na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d7/75/6544baa973f72_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Pasta z czerwonej fasoli z puszki
Do takiej pasty warto wybrać fasolę czerwoną ugotowaną na parze i przed użyciem przepłukać ją pod bieżącą wodą.
3 z 7
![Do domowej pasty z fasoli warto dodać świeży ząbek czosnku....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c1/5f/6544bb39ab51e_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Pasta z czerwonej fasoli z czosnkiem
Do domowej pasty z fasoli warto dodać świeży ząbek czosnku. Wedle preferencji można zwiększyć ilość, aby dodać ostrości smarowidłu.
4 z 7
![Do fasoli czerwonej i czosnku warto dodać mieloną słodką...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/41/75/6544bbdf06602_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Pasta z czerwonej fasoli z czosnkiem i mieloną papryką
Do fasoli czerwonej i czosnku warto dodać mieloną słodką paprykę i paprykę wędzoną. Aby dodać głębszego smaku, to do pasty można dodać łyżeczkę sosu sojowego.