1/5
Dzięki nowej publikacji od wydawnictwa Buchmann dowiecie...
fot. materiały prasowe Buchmann

Książka "Pastaman" Mateo Zielonka to lektura obowiązkowa dla miłośników kuchni włoskiej.

Dzięki nowej publikacji od wydawnictwa Buchmann dowiecie się, że makaron może mieć wiele smaków, wzorów i barw.

2/5
Pappardelle dyniowe
fot. India Hobson

Pappardelle dyniowe

3/5
Mateo Zielonka zdradza w książce sposób na podstawowy...
fot. India Hobson

Pappardelle z cavolo nero i burratą

Mateo Zielonka zdradza w książce sposób na podstawowy makaron pappardelle i przepisy z jego wykorzystaniem. Cavolo nero określane jest jako toskański jarmuż lub czarna kapusta. Ten dodatek sprawia, że danie będzie pełne witamin i żelaza. Kremowa burrata sprawi, że trudno będzie się oderwać od tego dania.

4/5
Książka "Pastaman" to także wskazówki dotyczące wykonania...
fot. India Hobson

Kolorowy makaron

Książka "Pastaman" to także wskazówki dotyczące wykonania kolorowego makaronu. Wszystkie użyte barwniki są pochodzenia naturalnego. Czarny makaron zrobiony jest z dodatkiem atramentu kałamarnicy, różowy z surowym burakiem, a zielony z użyciem szpinaku. To świetne urozmaicenie domowego obiadu!

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Zobacz również

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata