1/9
Karkówka z grilla
Zobacz, jak przygotować karkówkę z grilla lub patelni, która będzie miękka i soczysta. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/9
Karkówka z grilla. Krok 1
Karkówka będzie pyszna, jeśli zamarynujesz ją wcześniej. Najlepiej przygotować mięso w marynacie na dzień przed planowanym grillowaniem. Dzięki temu karkówka nie będzie gumowata i twarda. Karkówkę pokrój na plastry ok. 1 cm grubości.
3/9
Karkówka z grilla. Krok 2
Przygotuj prostą i wyrazistą marynatę. Najpierw wymieszaj w miseczce ketchup, musztardę i przyprawy. Warto dodać ostrej papryki lub chili.
4/9
Karkówka z grilla. Krok 3
Plastry karkówki smaruj marynatą z obu stron i ułóż w osobnym naczyniu. Przykryj całość filią spożywczą i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.