5/9
Karkówka z grilla. Krok 4
Wyjmij karkówkę na ok. 30 minut przed smażeniem. Patelnię lekko natłuść. Jeśli używasz patelni grillowej, przetrzyj ją jedynie ręcznikiem papierowym nasączonym niewielką ilością oleju.
6/9
Grillowana karkówka. Krok 5
Smaż karkówkę na małym ogniu, z obu stron na złoty kolor. Możesz co jakiś czas posmarować mięso pozostałą marynatą.
7/9
Karkówka z grilla. Krok 6
Podawaj mięso jeszcze ciepłe z porcją warzyw i ulubionym sosem, np. połącz 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczkę ketchupu, dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i odrobinę soli.
8/9
Karkówka z grilla. Krok 7
Karkówka będzie pysznie smakować także z ziemniakami. Możesz je zrobić, korzystając np. z tego przepisu: chrupiące i aromatyczne ziemniaki z grilla.