1/10
Twarde masło utrudnia przygotowanie kanapek lub innych...
fot. kboyd Pixabay.com

Twarde masło utrudnia przygotowanie kanapek lub innych potraw, które wymagają użycia miękkiej kostki.

2/10
Dobrym sposobem na szybkie zmiękczenie masła jest pokrojenie...
fot. ponce_photography Pixabay.com

Pokrojenie w kostkę

Dobrym sposobem na szybkie zmiękczenie masła jest pokrojenie go w drobną kostkę. Im ona będzie mniejsza, tym szybciej uzyskamy zamierzony efekt.

3/10
Tarka przydaje się nie tylko do rozdrobnienia warzyw, ale...
fot. avtpeas Pixabay.com

Starcie na tarce

Tarka przydaje się nie tylko do rozdrobnienia warzyw, ale także do szybkiego uzyskania miękkiego masła. Twarde masło zetrzyjcie na drobnej tarce i w ten sposób szybko i równomiernie rozsmarujecie je na kromce chleba.

4/10
To podobna metoda uzyskania miękkiego masła do poprzedniej,...
fot. u_qwo7n6dn Pixabay.com

Obieraczka nie tylko do warzyw

To podobna metoda uzyskania miękkiego masła do poprzedniej, tylko przy użyciu obieraczki do warzyw. Wystarczy zestrugać kilka plasterków masła obieraczką, a szybciutko zrobią się miękkie i w łatwy sposób rozsmarujecie masło na pieczywie.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Dość czekania! Po trzech latach wracają lubuskie derby!

Dość czekania! Po trzech latach wracają lubuskie derby!

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Zobacz również

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka