9/11
8. Warto poświęcić trochę więcej czasu na rozpalenie grilla,...
fot. pixabay.com

8. Warto poświęcić trochę więcej czasu na rozpalenie grilla, rezygnując z podpałki (produktu naftowego, którego spalanie powoduje powstawanie dużej ilości sadzy i szkodliwych substancji). W żadnym wypadku nie dolewać podpałki podczas grillowania potraw. A jeśli już koniecznie musieliśmy jej użyć podczas rozpalania, to należy odczekać dłuższą chwilę przed umieszczeniem żywności nad paleniskiem.

10/11
9. Do grillowania należy używać węgla drzewnego. Powinno się...
fot. pixabay.com

9. Do grillowania należy używać węgla drzewnego. Powinno się unikać drewna, gałęzi i szyszek. Raczej nie poprawiają walorów smakowych, a są źródłem dymu zawierającego wiele substancji toksycznych.

11/11
10. Należy myć ręce przed kontaktem z żywnością i po jej...
fot. pixabay.com

10. Należy myć ręce przed kontaktem z żywnością i po jej przygotowaniu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Pan Kleks czaruje w... Gorzowie! Zobaczcie ten przepiękny mural!

Pan Kleks czaruje w... Gorzowie! Zobaczcie ten przepiękny mural!

Lada dzień rusza rekrutacja do szkół średnich w powiecie żarskim

Lada dzień rusza rekrutacja do szkół średnich w powiecie żarskim

Polecamy

7 pięknych miejscowości nadmorskich w Europie, w których wypoczniesz bez tłumów

7 pięknych miejscowości nadmorskich w Europie, w których wypoczniesz bez tłumów

Iga Świątek najlepiej zarabiającą sportsmenką na świecie. Jak jej się to udaje?

Iga Świątek najlepiej zarabiającą sportsmenką na świecie. Jak jej się to udaje?

Zawalenie się bloku w Biełgorodzie. Atak Ukrainy czy robota Kremla? - WIDEO

Zawalenie się bloku w Biełgorodzie. Atak Ukrainy czy robota Kremla? - WIDEO