Najlepsze mazurki wielkanocne
Zobacz 6 bezkonkurencyjnych przepisów na wyśmienite mazurki wielkanocne. Przygotuj takie pyszne ciasta, a twoi bliscy będą zachwyceni. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Mazurek pomarańczowy
Mazurek pomarańczowy to zdecydowanie wyjątkowy przysmak, który warto przygotować na święta wielkanocne. Kruchy spód, warstwa marcepanu i domowa konfitura pomarańczowa tworzą rewelacyjne zestawienie smaków. W przepisie podpowiadam dokładnie, krok po kroku jak przygotować takie ciasto. To prostsze niż myślisz! Ważne jest odpowiednie przygotowanie owoców. Kliknij w link: przepis na mazurek pomarańczowy.
Mazurek kajmakowy
Mazurek kajmakowy to prawdziwy rarytas. Możesz zrobić go z domowej masy kajmakowej lub ułatwić sobie pracę i kupić gotową. Do dekoracji świetnie nadadzą się kandyzowane wiśnie i migdały. Wypróbuj przepis. Kliknij w link: przepis na mazurek kajmakowy.
Mazurek czekoladowy
Mazurek czekoladowy to tradycyjna propozycja na to wielkanocne ciasto. Przygotowuje się go z kruchego ciasta, powideł śliwkowych lub kwaśnego dżemu i pysznej polewy z czekolady. Proponuję udekorować go dużą ilością bakalii m.in. orzechów laskowych, płatków migdałowych, żurawiny i rodzynek. Zobacz, jak przygotować tego mazurka, kliknij w link: przepis na mazurek czekoladowy.