1/7
Sprawdź, jakich produktów nie wolno odgrzewać!...
fot. Pexels

Tych produktów nie wolno odgrzewać!

Sprawdź, jakich produktów nie wolno odgrzewać!


Przejdź do galerii --->

2/7
Ponowne podgrzewanie mięsa kurczaka sprawia, że staje się...
fot. Pixabay

Kurczak

Ponowne podgrzewanie mięsa kurczaka sprawia, że staje się ono szczególnie ciężkostrawne, bo zmienia się jego struktura białkowa. Dlatego zamiast odgrzewać lepiej spożyć kurczaka na zimno, na przykład jako dodatek do sałatki.

Kolejny produkt --->

3/7
Po ponownym odgrzaniu jajka tracą smak i wiele z wartości...
fot. Pixabay

Jajka

Po ponownym odgrzaniu jajka tracą smak i wiele z wartości odżywczych. Stają się gumowe i mogą uwalniać się z nich toksyny, które są naprawdę groźne dla zdrowia.

Kolejny produkt --->

4/7
Grzyby są same w sobie ciężkostrawne, a ponowne podgrzewanie...
fot. Pixabay

Grzyby

Grzyby są same w sobie ciężkostrawne, a ponowne podgrzewanie tylko to wzmacnia, bo ich białka ulegają zmianie. Tracą również swoje zdrowotne właściwości.

Kolejny produkt --->

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

Zobacz również

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata