5/7
Ryż pozostawiony na dłużej niż godzinę po ugotowaniu lub...
fot. Pixabay

Ryż

Ryż pozostawiony na dłużej niż godzinę po ugotowaniu lub przechowywany dłużej niż jeden dzień w lodówce może wywołać problemy z trawieniem.

Kolejny produkt --->

6/7
Gdy odgrzewamy ziemniaki wiele z ich pierwotnych wartości...
fot. Pixabay

Ziemniaki

Gdy odgrzewamy ziemniaki wiele z ich pierwotnych wartości odżywczych ulega rozpadowi i mogą stać się toksyczne, bo rozwiną się na nich bakterie wywołujące zatrucie jadem kiełbasianym.

Kolejny produkt --->

7/7
Szczególnie szpinak, seler, buraki, rzepa, sałata oraz...
fot. Pixabay

Niektóre warzywa

Szczególnie szpinak, seler, buraki, rzepa, sałata oraz rzodkiewki

Te warzywa po pierwszym gotowaniu wydzielają bardzo zdrowe azotany. Jednak ponowna obróbka termiczna sprawia, że zmieniają się one w azotyny, które są toksyczne i rakotwórcze

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Tłumy na targach rolniczych w Gliśnie. Jak tu gwarno, smacznie i kolorowo! Zobaczcie!

Tłumy na targach rolniczych w Gliśnie. Jak tu gwarno, smacznie i kolorowo! Zobaczcie!

Polecamy

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Klęska Falubazu Zielona Góra w Lublinie. Po srogiej lekcji od mistrzów Polski

Klęska Falubazu Zielona Góra w Lublinie. Po srogiej lekcji od mistrzów Polski

Mnóstwo ludzi i atrakcji na wystrzałowej nocy w Lubuskim Muzeum Wojskowym! | ZDJĘCIA

Mnóstwo ludzi i atrakcji na wystrzałowej nocy w Lubuskim Muzeum Wojskowym! | ZDJĘCIA