1/14
Papryka to świetne źródło witamin: A, B1, B2, B3, B6 i B9, C...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Papryka to świetne źródło witamin: A, B1, B2, B3, B6 i B9, C , E i K. Połówka średniej wielkości czerwonej papryki daje 100% dziennego zapotrzebowania na beta-karoten, zaś dwa jej strąki są w stanie uzupełnić niedobory witaminy E i K. Zobaczcie co dzieje się z naszym organizmem gdy jemy paprykę. W jakiej formie ją najlepiej spożywać i wiele więcej informacji na temat tego pysznego warzywa.

Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>

2/14
Spożywanie papryki pomaga obniżyć ciśnienie krwi
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Spożywanie papryki pomaga obniżyć ciśnienie krwi

3/14
Chroni przed chorobami układu krążenia
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Chroni przed chorobami układu krążenia

4/14
Zawarte w niej polifenole usuwają wolne rodniki, które...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Zawarte w niej polifenole usuwają wolne rodniki, które przyspieszają proces starzenia się organizmu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Pod Gorzowem spłonął dom jednorodzinny. Z budynku zostały zgliszcza!

Pod Gorzowem spłonął dom jednorodzinny. Z budynku zostały zgliszcza!

Najlepsze ciasta na komunię. Top 9 przepisów na wyjątkowe okazje

Najlepsze ciasta na komunię. Top 9 przepisów na wyjątkowe okazje

Polacy zwycięzcami Pucharu Świata w niezwykle widowiskowej dyscyplinie! [ZDJĘCIA]

Polacy zwycięzcami Pucharu Świata w niezwykle widowiskowej dyscyplinie! [ZDJĘCIA]

Zobacz również

Prawie 400 lubuskich drużyn w Pucharze Tymbarku. Najlepsi zagrają w majowym finale

Prawie 400 lubuskich drużyn w Pucharze Tymbarku. Najlepsi zagrają w majowym finale

Philips Xperion. Zestaw uniwersalnych, bezprzewodowych lamp dla każdego!

Philips Xperion. Zestaw uniwersalnych, bezprzewodowych lamp dla każdego!