1/9
Podobno z grilla wszystko smakuje lepiej! Możliwe, jednak...
fot. Luis Quintero/Pexels

Podobno z grilla wszystko smakuje lepiej! Możliwe, jednak nie wszystkim potrawom służy obróbka w wysokich temperaturach. Niektóre z nich mogą tracić na smaku i wartościach, a także mieć negatywny wpływ na nasze zdrowie. Co można grillować a czego nie?

Szczegóły na następnych slajdach >>>

2/9
Na grilla nie powinno się kłaść mięsa i wędlin, które były...
fot. pixabay

Na grilla nie powinno się kłaść mięsa i wędlin, które były peklowane za pomocą saletry. Substancja ta pod wpływem wysokiej temperatury może mieć działanie rakotwórcze.


Szczegóły na następnych slajdach >>>

3/9
Nie zaleca się grillować mrożonych warzyw i ziemniaków,...
fot. pixabay

Nie zaleca się grillować mrożonych warzyw i ziemniaków, które podgrzane mogą wydzielać spore dawki akrylomidu.

4/9
Krewetki...
fot. pixabay

Krewetki

Nie zaleca się wkładania obranych krewetek na grilla. Mięso krewetek jest zbyt podatne na wysychanie.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Największe hity Queen i niesamowity pokaz ognia w żarskim parku

Największe hity Queen i niesamowity pokaz ognia w żarskim parku

Czesław Mozil z zespołem na otwarcie Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Czesław Mozil z zespołem na otwarcie Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Audi A3 i S3 po liftingu. Co się zmieniło w odświeżonym kompakcie z Ingolstadt?

Audi A3 i S3 po liftingu. Co się zmieniło w odświeżonym kompakcie z Ingolstadt?

Zobacz również

Największe hity Queen i niesamowity pokaz ognia w żarskim parku

Największe hity Queen i niesamowity pokaz ognia w żarskim parku

Czesław Mozil z zespołem na otwarcie Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Czesław Mozil z zespołem na otwarcie Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic