13 z 23
![Dodaj wszystkie przyprawy: liście laurowe, ziela angielskie,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/55/04/644791db0e035_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 11
Dodaj wszystkie przyprawy: liście laurowe, ziela angielskie, słodką i ostrą paprykę, majeranek, sól, cukier i pieprz. Wymieszaj. Gotuj ok. 15 minut na małym ogniu.
14 z 23
![Dodaj do bigosu koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze 5...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/33/ec/644791e009a1b_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 12
Dodaj do bigosu koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze 5 minut.
15 z 23
![Zacznij przygotowywać zasmażkę: na patelni podsmaż mąkę z...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e2/0d/644791e5e1e1b_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 13
Zacznij przygotowywać zasmażkę: na patelni podsmaż mąkę z olejem. Mieszaj, aż będzie miała lekko brązowy kolor.
16 z 23
![Dodaj do zasmażki odrobinę bigosu i wymieszaj. Dodaj całość...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/76/fc/644791eb164e0_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 14
Dodaj do zasmażki odrobinę bigosu i wymieszaj. Dodaj całość do garnka z bigosem i dobrze wymieszaj.