W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.
Zobacz film: U progu jesieni w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze Ochli:
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.
Zobacz film: U progu jesieni w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze Ochli:
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.