13 z 16
Jeśli zdecydujecie się zamrozić żółty ser,  nigdy nie róbcie...
fot. pixabay.com

12. SER ŻÓŁTY

Jeśli zdecydujecie się zamrozić żółty ser, nigdy nie róbcie tego, gdy jest on w kostce czy plasterkach. Po rozmrożeniu będzie kruchy i niesmaczny.

14 z 16
Zamrażanie makaronu, ryżu i ziemniaków, które zostały...
fot. pixabay.com

13. ZIEMNIAKI

Zamrażanie makaronu, ryżu i ziemniaków, które zostały wcześniej ugotowane, to nie jest dobry pomysł. Po rozmrożeniu będziecie mogli je już tylko wyrzucić do kosza. Staną się miękkie, rozwalające się. Tak dzieje się z zamrożonymi produktami, które zawierają skrobię.

15 z 16
Zamrażanie makaronu, ryżu i ziemniaków, które zostały...
fot. pixabay.com

14. RYŻ

Zamrażanie makaronu, ryżu i ziemniaków, które zostały wcześniej ugotowane, to nie jest dobry pomysł. Po rozmrożeniu będziecie mogli je już tylko wyrzucić do kosza. Staną się miękkie, rozwalające się. Tak dzieje się z zamrożonymi produktami, które zawierają skrobię.

16 z 16
Jest lista pewnych warzyw, których nie powinniśmy mrozić....
fot. pixabay.com

15. SAŁATA

Jest lista pewnych warzyw, których nie powinniśmy mrozić. Znajduje się na niej sałata. Straci ona smak, a jej liście nie będą nadawać się już do niczego.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Polecamy

Koszykarski świat w żałobie. Nie żyje były gracz Zastalu Zielona Góra

Koszykarski świat w żałobie. Nie żyje były gracz Zastalu Zielona Góra

Lepsze niż szakszuka. Wystarczy zapiec w piekarniku. Niebo w gębie!

Lepsze niż szakszuka. Wystarczy zapiec w piekarniku. Niebo w gębie!

Samozbiory ruszają! Na plantacji najesz się owoców za darmo, a zapasy zrobisz taniej

Samozbiory ruszają! Na plantacji najesz się owoców za darmo, a zapasy zrobisz taniej

Zobacz również

Lepsze niż szakszuka. Wystarczy zapiec w piekarniku. Niebo w gębie!

Lepsze niż szakszuka. Wystarczy zapiec w piekarniku. Niebo w gębie!

Rekordowe upały zbierają śmiertelne żniwo. Zmarło już co najmniej 15 osób

Rekordowe upały zbierają śmiertelne żniwo. Zmarło już co najmniej 15 osób