Według zaleceń Azjatów podczas komponowania posiłków musimy zwrócić uwagę na to, by poszczególne składniki dodawane były do potrawy w określonej kolejności. Pięć pierwiastków manifestuje się, odpowiednio, w smakach: kwaśnym, gorzkim, słodkim, ostrym i słonym. W dodatku znajdziesz recepty na to jak wg takich zasad przygotować popularne potrawy: leczo, owsiankę, napój imbirowy i sałatkę ogórkową.
Poznaj również historię medycyny chińskiej. Kiedy powstała i na czym się opiera? Jak wygląda hierarchia poszczególnych elementów tworzących medycynę chińską? Przeczytaj także rozmowy ze specjalistami, którzy na co dzień diagnozują i leczą pacjentów z wykorzystaniem wiedzy z Państwa Środka.
7 lipca pierwsza część dodatku "Medycyna chińska". Druga część 8 lipca. Szukaj w "Gazecie Lubuskiej".
Zobacz też: Niezwykłe ujęcia burzy w Lubuskiem (zdjęcia Czytelnika)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?