Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

7 lipca w "GL" pierwsza część dodatku o medycynie chińskiej

Redakcja
Poznaj sposoby na przygotowanie leczo i owsianki wg zasad kuchni pięciu smaków.
Poznaj sposoby na przygotowanie leczo i owsianki wg zasad kuchni pięciu smaków. Anna Kaczmarz
Poznaj zasady Kuchni Pięciu Przemian. To ważne ogniwo chińskiej medycyny naturalnej. Dzięki tak stworzonej diecie poprawisz swoją przemianę materii. Nie będziesz też musiał uważać na kalorie. Sprawdź już dziś (7 lipca) w "Gazecie Lubuskiej".

Według zaleceń Azjatów podczas komponowania posiłków musimy zwrócić uwagę na to, by poszczególne składniki dodawane były do potrawy w określonej kolejności. Pięć pierwiastków manifestuje się, odpowiednio, w smakach: kwaśnym, gorzkim, słodkim, ostrym i słonym. W dodatku znajdziesz recepty na to jak wg takich zasad przygotować popularne potrawy: leczo, owsiankę, napój imbirowy i sałatkę ogórkową.

Poznaj również historię medycyny chińskiej. Kiedy powstała i na czym się opiera? Jak wygląda hierarchia poszczególnych elementów tworzących medycynę chińską? Przeczytaj także rozmowy ze specjalistami, którzy na co dzień diagnozują i leczą pacjentów z wykorzystaniem wiedzy z Państwa Środka.

7 lipca pierwsza część dodatku "Medycyna chińska". Druga część 8 lipca. Szukaj w "Gazecie Lubuskiej".

Zobacz też: Niezwykłe ujęcia burzy w Lubuskiem (zdjęcia Czytelnika)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska