Szybkie Chili con carne
Składniki: 4 parówki, puszka czerwonej fasoli - 250ml, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1 łyżeczka mielonego kminku, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, natka pietruszki
Wykonanie: Każdą parówkę przekrawamy na 4 części. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju do zeszklenia, dodajemy fasolę wraz z zalewą, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusimy na małym ogniu, dodajemy pokrojone parówki, często mieszając, przez ok. 5 min. Przed podaniem na stół posypujemy natką pietruszki.
Dip serowy do nachosów i innych przekąsek
Składniki:
* 200 gram (2 opakowania) serka topionego
* 1 łyżeczka papryki
* 1/3 szklanki mleka
* ewentualnie jedna łyżeczka parmezanu
* duża paczka nachosów
Przygotowanie
Do garnka wlać mleko i włożyć serki topione. Całość podgrzać na mały m ogniu i mieszać aż do połączenia składników w jednolitą całość. Następnie dodać paprykę i parmezan. Wymieszać i podawać z nachosami.