5/10
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe. Krok 3
Obierz każdy owoc ze skórki i przełóż do wysokiego naczynia. Jeśli nie masz aktualnie świeżych brzoskwiń, to możesz wykorzystać brzoskwinie z zalewy. Wystarczy je odcedzić.
6/10
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe. Krok 4
Zmiksuj brzoskwinie blenderem. Dodaj jogurt i ponownie zmiksuj całość przez kilka sekund, aby do połączenia masy.
7/10
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe. Krok 5
Jeśli to konieczne, to dopraw lody cukrem pudrem lub miodem. Przelej masę do pudełka spożywczego i schowaj do zamrażarki na 3 godziny. Po godzinie możesz je delikatnie przemieszać widelcem.
8/10
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe. Krok 6
Wyjmij lody z zamrażalnika na 5 minut przed podaniem, by łatwiej się nakładały.