Składniki:
1 kg. grzybów mrożonych lub 0,25 kg. suszonych (rożne)
30 dkg. kiełbasy lub kotletów sojowych
2 średnie cebule
puszka groszku konserwowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
trochę oleju
pieprz, sól, papryka słodka i ostra
Wykonanie:
Dusić grzyby na oleju około 20 minut (suszone grzyby należy najpierw obgotować), dodajemy zeszkloną cebulę, wcześniej pokrojoną w kostkę, lub kotlety sojowe (kotlety przygotowujemy zgodnie opisem z opakowania).
Następnie dodajemy wszystkie przyprawy do smaku, ma być pikantne jak nazwa mówi! Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy.
Wszystko dusimy około 15-20 minut na małym ogniu.
Podajemy na ciepło posypane groszkiem z puszki.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?