1/13
Poznaj przepis na ekspresowe paszteciki z ciasta...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego

Poznaj przepis na ekspresowe paszteciki z ciasta francuskiego. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/13
Do przygotowania pasztecików potrzebujesz 1 opakowanie...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 1

Do przygotowania pasztecików potrzebujesz 1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego. Pamiętaj, by dobrze schłodzić je w lodówce przed pieczeniem.

3/13
Potrzebujesz także mięsny farsz. Możesz kupić gotowy pasztet...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 2

Potrzebujesz także mięsny farsz. Możesz kupić gotowy pasztet i po porostu doprawić go według uznania lub tak jak ja, zrobić farsz z mięsa z rosołu.

4/13
Mięso z rosołu odkrój od kości, zblenduj, zmiel w maszynce...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 3

Mięso z rosołu odkrój od kości, zblenduj, zmiel w maszynce lub bardzo drobno pokrój. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną w kostkę cebulkę i pieczarki. Dodaj mięso, wlej ok. pół szklanki wody lub bulionu i chwilę podsmaż.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Liderzy Stali na piątkę, a Falubaz zespołem na czwórkę. Oto nasze noty po derbach

Liderzy Stali na piątkę, a Falubaz zespołem na czwórkę. Oto nasze noty po derbach

Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

Stal Gorzów znokautowała Falubaz Zielona Góra w końcówce lubuskich derbów

Stal Gorzów znokautowała Falubaz Zielona Góra w końcówce lubuskich derbów

Zobacz również

Liderzy Stali na piątkę, a Falubaz zespołem na czwórkę. Oto nasze noty po derbach

Liderzy Stali na piątkę, a Falubaz zespołem na czwórkę. Oto nasze noty po derbach

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym