Składniki:
- filet z karpia
- 1 pomidor
- 1/3 cebuli
- ok. 2 ząbki czosnku
- skórka z grapefruita
- sok z cytryny
- tymianek
- kolendra
- czosnek
- sól
- pieprz
Filet:
Masło ziołowe: masło rozgrzać z tymiankiem, kolendrą, czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.
Filet z karpia posolić, dodać pieprz, obsmażyć od strony skóry na oleju lub maśle. Po obsmażeniu na filet położyć masło ziołowe i zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni C, pod przykryciem, przez o. 12 minut.
Sos pomidorowy:
Posiekać cebule z czosnkiem, podsmażyć, dodać pokrojoną paprykę (ok. garści), na koniec dodać pomidory (bez skóry) pokrojone w kostkę i ok. 1/2 łyżeczki ostrej papryki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?