Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Finaliści "Mam talent" na balu w Drzonkowie. Ty też będziesz? (wideo)

(pm)
"Acroart" - gość specjalny gali kończącej plebiscyt na Lubuskiego Sportowca 2014
"Acroart" - gość specjalny gali kończącej plebiscyt na Lubuskiego Sportowca 2014 Tomasz Gawałkiewicz
Występ Bereniki Nienadowskiej oraz duetu Acroart, finalistów programu "Mam talent" będzie jedną z atrakcji balu kończącego plebiscyt na Lubuskiego Sportowca 2014. Bilety na to wyjątkowe wydarzenie są jeszcze dostępne.

Trudno dziś wyobrazić sobie karnawał bez balu z udziałem najwybitniejszych postaci lubuskiego sportu. Do udziału we wspólnej zabawie zapraszają "Gazeta Lubuska" oraz Wojewódzki Ośrodek Sportu i Rekreacji w Drzonkowie. To prawdopodobnie jedyna szansa w roku, aby poznać najlepszych sportowców Ziemi Lubuskiej od strony prywatnej, z dala od hal, torów, czy stadionów. Atmosfera balu sprzyja rozluźnieniu, stąd okazja do rozmów ze sportowcami lub po prostu szansa na złożenie gratulacji za osiągnięcia w minionym roku.

Galę poprowadzi i werdykt kibiców przedstawi para dziennikarzy telewizyjnych pochodzących z naszego województwa Sylwia Dekiert - Rafał Darżynkiewicz. Część artystyczną zapewnią znani z programu "Mam talent" Berenika Nienadowska oraz duet Acroart, a dające zadość wszelkim kulinarnym upodobaniom menu, sprawi że wszyscy będą mieli siły i ochotę na szaloną zabawę do białego rana przy akompaniamencie zespołu Aquarius. Początek 30 stycznia o godzinie 20.00 w hali Wojewódzkiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Drzonkowie

Bilety na to wyjątkowe wydarzenie są nadal w sprzedaży. Cena dla pary za zaproszenie normalne to 380 zł. Dla zaproszenia VIP - 400,00 zł/para. Istnieje możliwość uzyskania zniżki przy jednorazowym zakupie dla trzech par - wówczas koszt jednego zaproszenia wyniesie 360 zł/para.

Bilety do kupienia w siedzibie "Gazety Lubuskiej" w Zielonej Górze al. Niepodległości 25 (biuro ogłoszeń), w punktach sprzedaży abilet.pl oraz na stronie abilet.pl.

Więcej informacji pod numerem: 68 324 88 68 , 62 324 88 35

Menu na bal karnawałowy:

I. Danie gorące - (podawane do stołu)
- "Ster Styl"( polędwiczki wieprzowe okolone boczkiem z dodatkiem
opiekanych talarków ziemniaczanych i sałatki z warzyw
śródziemnomorskich, bakłażan, cukinia, papryka, fasolka żółta i
zielona, cebula)
II. Dania gorące - (podawane do stołu szwedzkiego):
- Krem z pieczarek, Rosół z kołdunami, indyki pieczone, Golonka
pieczona po bawarsku, mix pierogów (z mięsem, ruskie), filet z
kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, schab pieczony po kalifornijsku.
III. Przekąski na zimno - (stoły szwedzkie):
- Mięsa pieczone z różnym nadzieniem
- Klopsiki mięsne z pomidorkiem koktajlowym
- Szaszłyki z mozarellą
- Ser camembert z oliwką
- Drób w auszpiku
- Koreczki śledziowe
- Roladki rybne
- Filet z indyka w auszpiku z owocami
- Pasztet wieprzowo-drobiowy w brzoskwini
- Śliwki pieczone w bekonie
- Boczek pieczony
- Wędliny podsuszane, kabanosy
- Mus cytrynowy z kawiorem
- Sałatka warzywna w rożkach z szynki
- Sałatka Gran Padano z grzankami czosnkowymi
- Sałatka grecka
- Sałatka z fasolki szparagowej na rukolii
- Sałatka śledziowa
- Sałatka pikantna
- Sałatka Nicejska (z tuńczykiem)
- Dodatki: pieczywo, dipy do mięs, marynaty
IV. Przekąski na zimno - (podawane do stołu)
- Deska serów
- Patera ciast
- Patera owoców
V. Alkohol - (stół szwedzki):
- Wino białe i czerwone półwytrawne 0,75 l.

Napoje ciepłe i zimne bez ograniczenia, w cenie na parę 0,5 litra wódki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska