Bohaterem wieczoru był artysta... kulinarny - Grzegorz Łapanowski, który w rodzinnym mieście promował swoją książkę kucharską "Smakuje". Rodzina, z mamą Beatą Łapanowską na czele, przyjaciele (m.in. z LO nr 1), znajomi i wielbiciele dobrej kuchni mogli posłuchać, jak 28-latek patrzy na gotowanie w XXI wieku.
- Omijajmy markety - apelował absolwent nauk politycznych i socjologii na Uniwersytecie Warszawskim oraz bezpieczeństwa żywności w Instytucie Żywności i Żywienia. - Mięso, jajka, w ogóle produkty kupujmy u sprawdzonych producentów żywności, w gospodarstwach ekologicznych. A jeśli już w mieście, to polecam targ na ul. Owocowej.
Po czym G. Łapanowski ujawnił przepis na pyszny pasztet, oparty na wątróbce i maśle klarowanym, który w przypadku nagłego najazdu gości można przygotować w zaledwie pół godziny. A jak smakuje!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?