9 z 16
Gotowa masa na piernik jest dość gęsta. Przełóż ją do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Piernik z powidłami. Krok 7

Gotowa masa na piernik jest dość gęsta. Przełóż ją do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

10 z 16
Piecz piernik przez godzinę w 170 stopniach. Gotowy wystudź,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Piernik z powidłami. Krok 8

Piecz piernik przez godzinę w 170 stopniach. Gotowy wystudź, przekrój na pół i posmaruj powidłami śliwkowymi.

11 z 16
Zawiń szczelnie ciasto w folię spożywczą i odstaw na minimum...
fot. Katarzyna Puczyńska

Piernik z powidłami. Krok 9

Zawiń szczelnie ciasto w folię spożywczą i odstaw na minimum trzy do pięciu dni. Może nawet leżakować przez tydzień. Po tym czasie udekoruj go rozpuszczoną czekoladą.

12 z 16
Rozpuść 100 g czekolady z łyżką zimnego masła, najlepiej w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Piernik z powidłami. Krok 10

Rozpuść 100 g czekolady z łyżką zimnego masła, najlepiej w kąpieli wodnej tzn. włóż czekoladę i masło do garnuszka i oprzyj go na większym garnku wypełnionym do 1/3 wysokości wodą. Całość podgrzewaj.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Ekstraliga rugby: pierwszy taki finał w historii, gdzie obejrzeć transmisję?

Ekstraliga rugby: pierwszy taki finał w historii, gdzie obejrzeć transmisję?

Skandal na "Jancarzu". Nawet nie zadebiutował w lidze, a… już został ukarany

Skandal na "Jancarzu". Nawet nie zadebiutował w lidze, a… już został ukarany

Ile jest Lubuszczyzny w Zielonej Górze? Spotkanie autorskie ze Zbigniewem Rokitą

Ile jest Lubuszczyzny w Zielonej Górze? Spotkanie autorskie ze Zbigniewem Rokitą

Zobacz również

Ekstraliga rugby: pierwszy taki finał w historii, gdzie obejrzeć transmisję?

Ekstraliga rugby: pierwszy taki finał w historii, gdzie obejrzeć transmisję?

Ile jest Lubuszczyzny w Zielonej Górze? Spotkanie autorskie ze Zbigniewem Rokitą

Ile jest Lubuszczyzny w Zielonej Górze? Spotkanie autorskie ze Zbigniewem Rokitą