Składniki:
250ml brązowego rumu
2 łyżki nutelli lub innego kremu czekoladowo-orzechowego (80g)
500ml słodkiej, płynnej śmietany 30- 36%
3 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika
100g cukru pudru
Nutellę przełożyć do miski, mieszając trzepaczką wlać powolutku rum, mieszać do momentu rozpuszczenia się kremu. Nadal mieszając dodać stopniowo śmietanę. Na końcu wsypać cukier i przyprawę do piernika. Całość dokładnie wymieszać.
Likier najlepiej przelać przez gazę. Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce, w lodówce. Przed pierwszym spożyciem najlepiej schłodzić go przez co najmniej 12 godz., aby zgęstniał. Przed użyciem wstrząsnąć butelką.
Zostań fanem pysznych smaków >> Lubuskie smaki - kulinarna strona rozkoszy
Nieruchomości z Twojego regionu
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?