Składniki:
- mięso mielone - 650 gramów
- cebula - 1 sztuka
- placki na tortille - 6 sztuk
- sos Tabasco - 1 sztuka
- fasola czerwona
- kukurydza
- tarty ser żółty - 1 szklanka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie. Dodajemy poszatkowane mięso mielone. Doprawiamy kostkami czosnkowymi, przyprawą, solą i pieprzem. Można również użyć dowolnych ziół. Dokładnie mieszamy i przesmażamy. Po kilku minutach do mięsa dodajemy sos i kukurydzę z puszki. Mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu. Gdy sos się zredukuje tak, że otrzymamy dość gęstą konsystencję, zdejmujemy z ognia. Farsz nakładamy na placki, skrapiamy sosem tabasco o posypujemy serem. Placki następnie zwijamy. Obsmażamy je krótko, najlepiej na patelni grillowej lub w piekarniku 180stopni na kilka minut aż się zarumieni.
Podajemy przystrojone śmietaną opcjonalnie możemy posypać serem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?