Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Meksykańska tortilla z sosem tabasco (przepis)

(mc)
Meksykańska tortilla z sosem tabasco
Meksykańska tortilla z sosem tabasco Marek Gościniak
Marek Gościniak z Zielonej Góry poleca meksykańską tortillę z sosem tabasco.

Składniki:
- mięso mielone - 650 gramów
- cebula - 1 sztuka
- placki na tortille - 6 sztuk
- sos Tabasco - 1 sztuka
- fasola czerwona
- kukurydza
- tarty ser żółty - 1 szklanka
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie. Dodajemy poszatkowane mięso mielone. Doprawiamy kostkami czosnkowymi, przyprawą, solą i pieprzem. Można również użyć dowolnych ziół. Dokładnie mieszamy i przesmażamy. Po kilku minutach do mięsa dodajemy sos i kukurydzę z puszki. Mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu. Gdy sos się zredukuje tak, że otrzymamy dość gęstą konsystencję, zdejmujemy z ognia. Farsz nakładamy na placki, skrapiamy sosem tabasco o posypujemy serem. Placki następnie zwijamy. Obsmażamy je krótko, najlepiej na patelni grillowej lub w piekarniku 180stopni na kilka minut aż się zarumieni.
Podajemy przystrojone śmietaną opcjonalnie możemy posypać serem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska