Meksykański przekładaniec z wołowiną
Składniki:
- Fix Chili con carne - 1 opakowanie
- mięso mielone wołowe - 300gramów
- czerwona cebula - 1 sztuka
- papryka kolorowa - 3 sztuki
- czerwona fasola z puszki - 150 gramów
- pomidor do dekoracji - 1 sztuka
- jajka - 4 sztuki
- mąka - 200 gramów
- cukier - 20 gramów
- mleko
- olej - 30 ml
Przygotowanie:
Cebulkę oraz paprykę pokrój w kostkę i smaż na patelni. Dodaj mięso i duś przez kilka minut. Następnie wlej rozprowadzony w wodzie fix i gotuj przez około 7 minut. Przygotuj ciasto na naleśniki, następnie smaż je na rozgrzanej patelni.
Meksykański kociołek
Składniki:
- mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 g
- Fix Chili con carne - 1 opakowanie
- papryka czerwona - 1 sztuka
- czerwona fasolka z puszki - 2 opakowania
- pomidory z puszki - 1 opakowanie
- papryczka chilli - 1 sztuka
- świeża bazylia - 0,5 pęczka
- olej - 3 łyżki
- cebula - 1 sztuka
Przygotowanie:
Cebulę drobno pokrój i zeszklij na rozgrzanej patelni z olejem. Mięso dodaj do cebuli i smaż aż będzie gotowe.
Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory z puszki z zalewą i duś 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj odsączoną fasolę, papryczkę chilli drobno posiekaną i wszystko wymieszaj. Fix wymieszaj w 150 ml wody i dodaj na patelnię. Duś aż potrawa zgęstnieje. Podawaj posypane liśćmi bazylii. Dopraw do smaku papryczką chilli.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?