1/5
Pomidorówka - ale nie byle jaka, bo według przepisu...
fot. Dariusz Brożek

Pomidorówka - ale nie byle jaka, bo według przepisu Grzegorza Russaka, znanego kucharza i wielbiciela regionalnych potraw, a także kuchni myśliwskiej. Zupę nazwano przytoczniańską, bo gotuje się ją co roku (powstaje wtedy ok. 200 l) na Święto Pomidora w Przytocznej.

2/5
Nalewka z derenia

Nalewka z derenia

3/5
Karkówka z dzika.

Karkówka z dzika.

4/5
Powidła ze śliwek

Powidła ze śliwek

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Zabytki motoryzacji zjechały do Słubic. Wraz z nimi setki fanów!

Zabytki motoryzacji zjechały do Słubic. Wraz z nimi setki fanów!

Majówka w Żarach ruszyła. Zobaczcie relację z marszobiegu dla rodzin

Majówka w Żarach ruszyła. Zobaczcie relację z marszobiegu dla rodzin

Kosmiczna oprawa po porażce Nadala. Godne pożegnanie legendy w Madrycie [GALERIA]

Kosmiczna oprawa po porażce Nadala. Godne pożegnanie legendy w Madrycie [GALERIA]

Zobacz również

Majówka w Żarach. W parku miejskim sporo atrakcji

Majówka w Żarach. W parku miejskim sporo atrakcji

Zabytki motoryzacji zjechały do Słubic. Wraz z nimi setki fanów!

Zabytki motoryzacji zjechały do Słubic. Wraz z nimi setki fanów!