Zupa nadwarciańska to danie na wskroś polskie. Jego głównymi składnikami są kurki i pulpety z mięsa sarny.
Drugie miejsce zajmuje chleb żytni pieczony na liściu kapusty w piecu szamotowym opalanym drewnem dębowym z Pierogarni i Pizzerii „Po Byku” z Zielonej Góry. Na trzecim miejscu znajduje się produkowana tradycyjną metodą kiełbasa żarska z firmy Przetwórstwo Mięsa Zbigniew Motyka z Wrzesin. Jej receptura pochodzi z Kresów Wschodnich z okolic Lwowa i Tarnopola. Aromat zawdzięcza wędzeniu na drewnie z drzew owocowych.
Warto także odnotować, że pierwszy głos, tuż po rozpoczęciu głosowania, przyszedł na firmę SINERSIO Data Center, która ulokowała się w Parku Technologii i Logistyki Przemysłu Interior w Nowej Soli. Do konkursu zgłosiła usługę profesjonalnego przechowywania i przetwarzania danych.
Do plebiscytu zgłoszono 57 najróżniejszych produktów i usług. Czytelnicy w głosowaniu SMS-owym wybiorą trzy, którym przyznają tytuł ,,Najpopularniejszy produkt i usługa Czytelników ,,Gazety Lubuskiej” oraz w zależności od zajętego miejsca 30, 20 lub 10 tys. zł na kampanię reklamową.
Jeszcze większą pulą nagród dysponuje kapituła. W każdej z trzech konkursowych kategorii (produkty spożywcze, przemysłowe i usługi) nagrodzi po trzy firmy. Oprócz certyfikatów ,,Nasze Dobre Lubuskie” laureaci otrzymają 30, 20 lub 10 zł na promocję.
PRODUKTY SPOŻYWCZE
PRODUKTY PRZEMYSŁOWE
USŁUGI
WYNIKI GŁOSOWANIA
PARTNER PLEBISCYTU:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?