1/3
Pasteryzowanie w piekarniku to szybki sposób na przedłużenie...
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Przetwory

Pasteryzowanie w piekarniku to szybki sposób na przedłużenie terminu przydatności do spożycia dżemów i dań obiadowych. Kliknij, aby zobaczyć sposoby na pasteryzację.

2/3
Do piekarnika powinny być używane słoiki typu twist off,...
fot. 123rf.com/bmaudsley

Słoiki do pasteryzacji

Do piekarnika powinny być używane słoiki typu twist off, czyli z metalową zakrętką.

3/3
Słoiki można też pasteryzować w zmywarce.
fot. Mariusz Kapała/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Domowe przetwory

Słoiki można też pasteryzować w zmywarce.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Zobacz również

Dziś winnice wyglądają jak po apokalipsie. Czy jest szansa na pomoc?

Dziś winnice wyglądają jak po apokalipsie. Czy jest szansa na pomoc?

5 miejsc w okolicach Krakowa, które musisz zobaczyć. Tych wycieczek nie pożałujesz

5 miejsc w okolicach Krakowa, które musisz zobaczyć. Tych wycieczek nie pożałujesz

Polecamy

Prawie 400 lubuskich drużyn w Pucharze Tymbarku. Najlepsi zagrają w majowym finale

Prawie 400 lubuskich drużyn w Pucharze Tymbarku. Najlepsi zagrają w majowym finale

Dziś winnice wyglądają jak po apokalipsie. Czy jest szansa na pomoc?

Dziś winnice wyglądają jak po apokalipsie. Czy jest szansa na pomoc?

Pod Gorzowem spłonął dom jednorodzinny. Z budynku zostały zgliszcza!

Pod Gorzowem spłonął dom jednorodzinny. Z budynku zostały zgliszcza!