Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Gorzowie Wlkp. w przeprowadzonych kontrolach, których w naszym regionie było łącznie 315, zabezpieczyła ponad 25,4 tys. kg soli. Za każdym razem inspektorzy pobierali próbki do wykonania niezbędnych badań.
Obecnie w trakcie badań jest 45 próbek. Jak dotąd w dziesięciu przypadkach potwierdzono, że była to sól wypadowa, która nie powinna być stosowana w produkcji żywności. Obrót podejrzanych produktów został wstrzymany. O przebiegu dalszych kontroli oraz wynikach badań inspektorzy będą informowali na bieżąco.
Lokalny portal przedsiębiorcówDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?