Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przekąska ze śledzia (przepis)

Czytelniczka Magdalena Konsewicz
Smacznego
Smacznego Czytelniczka Magdalena Konsewicz
Szybka w wykonaniu, pyszna przystawka idealna na przyjęcia i dla niespodziewanych gości.

Składniki :

* 4 filety ze śledzia
* 2 ogórki kiszone
* 2 ogórki konserwowe
* papryka czerwona
* 1 cebula
* 3 łyżki przecieru pomidorowego
* 2 łyżki ulubionego miodu
* odrobina startego imbiru
* sól, pieprz do smaku
* chleb razowy miodowy ze śliwką
* pęczek koperku do dekoracji

Przygotowanie :

Filety śledziowe kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy krojone ogórki (obrane ze skórki), cebulę i paprykę.Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Dodajemy przecier, doprawiamy do smaku miodem imbirem, sola i pieprzem i mieszamy. Podajemy na razowym pieczywie miodowym ze śliwką i dekorujemy koperkiem.

Lubisz już nasz kulinarny fanpage? Zapraszamy

Lubuskie smaki

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska