Przekąska ze śledzia (przepis)

Czytelniczka Magdalena Konsewicz
Smacznego
Smacznego Czytelniczka Magdalena Konsewicz
Szybka w wykonaniu, pyszna przystawka idealna na przyjęcia i dla niespodziewanych gości.

Składniki :

* 4 filety ze śledzia
* 2 ogórki kiszone
* 2 ogórki konserwowe
* papryka czerwona
* 1 cebula
* 3 łyżki przecieru pomidorowego
* 2 łyżki ulubionego miodu
* odrobina startego imbiru
* sól, pieprz do smaku
* chleb razowy miodowy ze śliwką
* pęczek koperku do dekoracji

Przygotowanie :

Filety śledziowe kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy krojone ogórki (obrane ze skórki), cebulę i paprykę.Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Dodajemy przecier, doprawiamy do smaku miodem imbirem, sola i pieprzem i mieszamy. Podajemy na razowym pieczywie miodowym ze śliwką i dekorujemy koperkiem.

Lubisz już nasz kulinarny fanpage? Zapraszamy

Lubuskie smaki

Nieruchomości z Twojego regionu

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie