Składniki :
* 4 filety ze śledzia
* 2 ogórki kiszone
* 2 ogórki konserwowe
* papryka czerwona
* 1 cebula
* 3 łyżki przecieru pomidorowego
* 2 łyżki ulubionego miodu
* odrobina startego imbiru
* sól, pieprz do smaku
* chleb razowy miodowy ze śliwką
* pęczek koperku do dekoracji
Przygotowanie :
Filety śledziowe kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy krojone ogórki (obrane ze skórki), cebulę i paprykę.Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Dodajemy przecier, doprawiamy do smaku miodem imbirem, sola i pieprzem i mieszamy. Podajemy na razowym pieczywie miodowym ze śliwką i dekorujemy koperkiem.
Lubisz już nasz kulinarny fanpage? Zapraszamy
Lubuskie smakiDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?