Do zrobienia koszyczka potrzebujemy starty parmezan, który wysypujemy na rozgraną patelnię, najlepiej do naleśników. Po tym jak parmezan lekko zbrązowieje podnosimy jego bok szpatułką. Podnosimy parmezanowy placek i układamy na miseczce obróconej do góry dnem.
Po zastygnięciu parmezanu delikatnie zdejmiemy koszyczek i układamy w talerzu. Gotowe.
Tak przygotowany koszyczek nadaje się na przykład do makaronów.
Koszyczek przygotował Rino Procopio gościnnie gotujący w kuchni Winnego Dworku w Górzykowie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?