Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na koszyczek z tartego parmezanu (wideo)

(pij)
Tarty parmezan sypany na patelnię.
Tarty parmezan sypany na patelnię. Piotr Jędzura
Koszyczek z tartego parmezanu doskonale nadaje się na przykład do makaronów. Sam również jest smaczną przekąską. Zobaczcie przepis.

Do zrobienia koszyczka potrzebujemy starty parmezan, który wysypujemy na rozgraną patelnię, najlepiej do naleśników. Po tym jak parmezan lekko zbrązowieje podnosimy jego bok szpatułką. Podnosimy parmezanowy placek i układamy na miseczce obróconej do góry dnem.

Po zastygnięciu parmezanu delikatnie zdejmiemy koszyczek i układamy w talerzu. Gotowe.
Tak przygotowany koszyczek nadaje się na przykład do makaronów.
Koszyczek przygotował Rino Procopio gościnnie gotujący w kuchni Winnego Dworku w Górzykowie.

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska