W tym roku Nordis będzie świętować swoje 40-lecie. - Początkowo produkowaliśmy jedynie lody, po sprywatyzowaniu nastąpił szybki rozwój przedsiębiorstwa - tłumaczy prezes firmy Kazimierz Jarząbek. Nordis zatrudnia ponad 200 osób, latem dwa razy więcej.
Artykuły firmy znane są w całej Polsce i poza granicami. Do konkursu firma zgłosiła pyzy z mięsem i lody Dafne, które jak mówią, są najbardziej rozpoznawalną marką. - W miesiącu sprzedajemy nawet 1 tys. ton pyzów - mówi prezes.
Nordis produkuje również mieszanki warzywne, zupy, pierogi i dania gotowe, m.in. chińskie i włoskie potrawy. Kilka dni temu ruszyła nowa linia produkcji pierogów na tackach, a planowana jest również produkcja pizzy mrożonej.
Zapytaliśmy o tajemnicę smaku zgłoszonych produktów. - Wszystko przyrządzane jest według tradycyjnej staropolskiej receptury. Sami kupujemy wysokiej jakości owoce, mięso i inne dodatki, z których powstają nasze produkty - rąbka tajemnicy uchyliła nam Irena Telicka - Pawlaczyk, kierownik działu kontroli jakości i laboratorium.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?