Przysmaki na zimno

(antocha)
Irena Telicka - Pawlaczyk z firmy Nordis z konkursowym przysmakiem - lodami Dafne
Irena Telicka - Pawlaczyk z firmy Nordis z konkursowym przysmakiem - lodami Dafne fot. Marek Marcinkowski
Firma Nordis z Zielonej Góry jest jednym z największych producentów mrożonek w Polsce. Do naszego konkursu "Nasze Dobre" wystawiła lody Dafne i pyzy z mięsem.

W tym roku Nordis będzie świętować swoje 40-lecie. - Początkowo produkowaliśmy jedynie lody, po sprywatyzowaniu nastąpił szybki rozwój przedsiębiorstwa - tłumaczy prezes firmy Kazimierz Jarząbek. Nordis zatrudnia ponad 200 osób, latem dwa razy więcej.

Artykuły firmy znane są w całej Polsce i poza granicami. Do konkursu firma zgłosiła pyzy z mięsem i lody Dafne, które jak mówią, są najbardziej rozpoznawalną marką. - W miesiącu sprzedajemy nawet 1 tys. ton pyzów - mówi prezes.

Nordis produkuje również mieszanki warzywne, zupy, pierogi i dania gotowe, m.in. chińskie i włoskie potrawy. Kilka dni temu ruszyła nowa linia produkcji pierogów na tackach, a planowana jest również produkcja pizzy mrożonej.

Zapytaliśmy o tajemnicę smaku zgłoszonych produktów. - Wszystko przyrządzane jest według tradycyjnej staropolskiej receptury. Sami kupujemy wysokiej jakości owoce, mięso i inne dodatki, z których powstają nasze produkty - rąbka tajemnicy uchyliła nam Irena Telicka - Pawlaczyk, kierownik działu kontroli jakości i laboratorium.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie