Bułeczki z jagodami
Te bułeczki z jagodami zachwycają smakiem! Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Bułeczki z jagodami. Przepis
Przepis na takie zawijane bułeczki z jagodami nie jest bardzo trudny do wykonania, ale zajmuje nieco czasu. Ciasto drożdżowe musi dobrze wyrosnąć. Warto jednak zaznaczyć, że formowanie ślimaczków jest dużo prostsze niż tradycyjnych jagodzianek. Zobacz na kolejnych zdjęciach kolejne kroki przygotowywania tych smakołyków.
Bułeczki z jagodami. Krok 1
Przygotowanie bułeczek z jagodami zacznij od zrobienia zaczynu z drożdży: w miseczce wymieszaj drożdże, z cukrem, odrobiną mleka i mąki pszennej. Przykryj miseczkę np. ściereczką i odstaw na 10 minut.
Bułeczki z jagodami. Krok 2
Mleko delikatnie podgrzej, a masło rozpuść. W misce połącz mąkę, zaczyn, cukier, wanilię, szczyptę soli, żółtka, mleko i masło.