Składniki
kawa - 100ml
starta czekolada
łyżeczka brązowego cukru
łyżeczka ubitej śmietany
mleka - 50 ml
łyżeczka lodów o smaku czekoladowym, kawowym lub ajerkoniakowym (można je przygotować wcześniej),
likier kawowy Sobieski - 20 ml
Przygotowanie:
Należy zagotować gorącą kawę, brązowy cukier, mleko, likier kawowy Sobieski. Po przygotowaniu należy odstawić całość do schłodzenia, a potem wlać do odpowiedniego naczynia. Na koniec należy dodać lody (wybór smaku należy do naszego gustu), udekorować ubitą śmietaną i startą czekoladą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?