Zastępca kierownika ds. szkolenia w zespole Joanna Wolniewicz wyjaśnia, że wyjazd grupy uczniów kształcących się w zawodzie technika żywienia będzie możliwy dzięki pieniądzom unijnym. Już na początku 2013 roku szkoła złożyła wniosek na projekt o nazwie ,,Belgia od kuchni'' zakładający m.in. wyjazd na staże w mieście Virton w Belgii. Zyskał on akceptację i pieniądze, a będzie to ponad 100 tys., zł przekaże unijny Europejski Fundusz Społeczny Kapitał Ludzki.
- Dzięki temu 10 naszych uczniów, w tym 9 dziewcząt, wyjadą na trzytygodniowe staże w restauracjach belgijskich, a konkretnie w mieście Virton. Uczniowie będą mieszkali w hotelu, a pracowali w kuchni - mówi Joanna Wolniewicz.
Czytaj więcej w papierowym, czwartkowym (16 stycznia) wydaniu "Gazety Lubuskiej"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?