1/18
Schab po cygańsku
Schab po cygańsku to sycące danie z mięsem na obiad. Zobacz, jak przygotować wyśmienity obiad. Wypróbuj przepis. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania krok po kroku.
2/18
Schab po cygańsku. Przepis
Przepis na schab po cygańsku jest prosty do przygotowania. Na kolejnych zdjęciach zobaczysz krok po kroku, jak ja je robiłam. Polecam, sprawdzi się świetnie na każdą okazję.
3/18
Schab po cygańsku. Krok 1
Przygotowanie potrawy zacznij od oczyszczenia schabu. Pokrój mięso na plastry o grubości ok. 1 cm.
4/18
Schab po cygańsku. Krok 2
Plastry schabu przełóż do miski i zalej mlekiem. Odstaw na minimum pół godziny do lodówki. Dzięki temu będzie idealnie miękkie i soczyste.